top of page
pexels-mikhail-nilov-8942050.jpg

Wat doet Medic Mobility
Service?

Medic Mobility Service is een jong en innovatief medisch vervoer bedrijf waarbij de zorg op een efficiënte, bekwame en verantwoorde manier hoog in het vaandel staat. 

We hebben ruime ervaring in de gezondheidszorg binnen Nederland.  Onze bekwame specialistische verpleegkundigen en artsen zorgen voor u en uw medereiziger op een respectvolle en bekwame manier. Onze medewerkers blijven dankzij de (bij)scholingen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de zorg. Op deze manier ontvangt u topzorg. 

We beheersen de volgende talen: 

 • Nederlands in woord en geschrift. 

 • Engels in woord en geschrift. 

 • Spaans in woord en geschrift. 

 • Frans in woord. 

 • Duits in woord. 

 • Italiaans in woord.

Medic Mobility Service werkt uitsluitend in opdracht van MKA (Meldkamer Ambulancezorg) als onder aannemer voor laag complexe zorg-vervoer. Met dit zorg-vervoer kunnen patiënten (liggend) worden vervoerd tussen behandelcentrum en woon-verblijf locatie van de patiënt. Onze dienst vervoert ook patiënten die door ziekte of instabiliteit niet in staat zijn zelf naar een (poliklinisch) behandelcentrum te gaan.

Ons zorg-vervoer is gericht op comfort voor de patiënt. Door een ander type brancard is het lig-comfort voor de patiënt groter. Dit zorg-vervoer is alleen bedoeld voor patiënten met een laag complexe zorgvraag. Dat wil zeggen:

 • De situatie van de te vervoeren patiënt is niet levensbedreigend.

 • Alle vitale functies zijn stabiel.

 • De verwachting is dat de vitale functies tijdens of door het vervoer stabiel blijven.

 • Een van de voordelen van de inzet van zorg-vervoer is dat de reguliere ambulances worden ontlast en zich kunnen concentreren op het spoedvervoer.

patriering.jpg

REPATRIËRING
 

We hebben inmiddels ook ervaring op gedaan met het repatriëren van patiënten vanuit verschillende landen binnen Europa. Onze coördinatoren staan 24/7 voor u klaar. Er wordt een deskundige aangewezen die verantwoordelijk is voor uw repatriëring.

Medische escortering 

Onze gekwalificeerde hulpverleners begeleiden wereldwijd de medische hulp vragende patiënt terug naar hun land van herkomst. Wij zorgen met ons team ervoor dat de repatriëring soepel verloopt. Onze hulpverleners zijn uitgerust met voldoende materialen en kennis om de repatriëring tot een goed einde te brengen. 

Wijze van vervoer 

Patiënten kunnen op verschillende manieren vervoerd worden, per ambulance, vliegtuig of taxi. Dit wordt door de behandelend medici ter plaatse geadviseerd en vooraf door de alarmcentrale aangevraagd bij de desbetreffende vervoersvaart-maatschappij. De patiënt wordt tijdens het gehele proces begeleid door een gekwalificeerde hulpverlener. 

Vergoeding door zorgverzekering of reisverzekering 

In Nederland wordt de coördinatie door alarmcentrales verzorgd voor het vervoer vanuit het buitenland. Het is daarom van groot belang dat u contact opneemt met de aan uw reisverzekering verbonden alarmcentrale, zij kunnen u verder helpen met het organiseren van alle zaken omtrent het repatriëren naar uw thuisland. De kosten die onder de dekking vallen van uw verzekering kunnen dan worden besproken. 

Indien u geen reisverzekering heeft afgesloten, kunt ook bij ons terecht voor het organiseren van alle zaken rondom de repatriëring. 

Heeft u vragen of wilt u informatie over Medic Mobility Service, wij staan klaar om al u zaken rondom de repatriëring te bespreken. 

 

Medic Mobility Service werkt nauw samen met Hospital Care en Air Medical, hierdoor hebben we altijd beschikking over gedreven flexibele en professionele..

✔  Gespecialiseerde verpleegkundige (psychiatrie, intensive care, cardiac care, anesthesie, spoedeisende hulp) 

✔  Chauffeurs 

✔  Sedatie praktijkspecialisten 

✔  Pijnconsulenten 

✔  Artsen 

Om de kwaliteit van zorg en patiëntveiligheid te optimaliseren staan onze zorgprofessionals 24/7 klaar om zorg te verlenen. 

psychiatrisch vervoer.png

PSYCHIATRISCH
VERVOER

De laatste jaren zien we een toename in het vervoer van psychiatrisch patiënten, zowel nationaal als internationaal. Het vervoeren van een psychiatrisch patiënt vraagt om een andere aandacht en benadering.

 

Medic Mobility Service zorgt ervoor dat deze patiënten op de juiste manier worden begeleid tijdens hun vervoer. Ten alle tijden wordt er gekeken naar de behoefte van de patiënt. Indien nodig zullen er aanpassingen gedaan worden aan het vervoer om de omgeving zo prikkelarm mogelijk te maken en de patiënt een zo veilig mogelijk gevoel te geven. Er zal de mogelijkheid zijn dat een voor de patiënt vertrouwd persoon mee gaat tijdens het vervoer.

Besteld zorg-vervoer kan alleen uitgevoerd worden in opdracht van de Regionale Ambulance Voorziening (RAV)

Zorgvervoer.jpg

BESTELD ZORG VERVOER

Medic Mobility Service stelt zich 24 uur per dag, 7 dagen in de week beschikbaar voor zorg-vervoer. Dit kan zijn ad hoc, op basis van een gestructureerde samenwerking of projectmatig.

 • Ad Hoc: 24/7 bereikbaar.

 • Gestructureerde samenwerking: Op vooraf afgesproken tijden zullen wij verantwoordelijk zijn voor de bestelde ritten en deze uitvoeren.

 • ­Projectmatig: Voor een van te voren afgesproken periode zijn wij beschikbaar om het zorg-vervoer te bieden die van ons verwacht wordt. Daarnaast kunnen wij ondersteuning bieden ten tijde van grote drukte.


Medic Mobility service heeft met zijn zorg-vervoer tot doel om zowel betrouwbaar als efficiënt te werk te gaan tegen een gunstig tarief.

Besteld zorg-vervoer kan alleen uitgevoerd worden in opdracht van de Regionale Ambulance Voorziening (RAV).

pexels-mikhail-nilov-8942066_edited_edit
Repatriëring
Psychiatrisch vervoer
Besteld zorg vervoer
bottom of page